ESENTEPE KOLEJI / Bölümler / Teknoloji Tasarım

TEKNOLOJİ TASARIM DERSİ

Okulumuzda 7. Ve 8. Sınıf öğrencilerimize verilen Teknoloji Tasarım dersimizde öğrencilerimize teknolojinin insan hayatındaki önemini kavrayabilme günlük hayatta karşılaştıkları problemlere pratik çözümler getirebilme kendi ilgi ve yeteneklerini tanıyabilme yaratıcı gücünü kullanarak arkadaşları ile iş birliği içinde iş yapabilme işi isteyerek gurur duyarak zevkle yapabilme becerilerini kazandırabilmektir.

Teknoloji Tasarım Dersini tamamlayan öğrencilerimizin

• Merak eden soru sormaktan çekinmeyen gözlem ve araştırmaya hevesli bir kişiliğe sahip olmaları
  • Çevresindeki olay ve mekanlar arasındaki ilişkiyi kendine has bir bakış açısıyla değerlendirmeleri
  • Karşılaştıkları güçlükleri yenmek için özgün çözümler üretmeleri
  • Özgüveni hayal gücünü ve estetik duygularını geliştirmeleri
  • Kendisi ve çevresi ile barışık rekabete ve yeni yaşantılar edinmeye açık olmaları
  • Bağımsız olarak düşünebilme alışkınlığı elde edebilmeleri
  • Özgün tasarımlar ortaya çıkarmaları
  • Aldığı kararları değerlendirmeleri ve sorumluluklarını taşıyabilmeleri
  • Gelecekleri ile ilgili kurgu yapabilmek
  • Teknolojik gelişmeler konusunda kendilerini yenilemeleri
  • Duygu ve düşüncelerini farklı yollarla ifade etmeleri amaçlanır

7.sınıflarda Düzen Kuşağında Birimden Bütüne Odak Noktası

• Kurgu Kuşağında Düşüncelerimizdeki Değişim ve Gelişim Odak Noktası
  • Yapım Kuşağı Üretiyoruz Odak Noktası

8. sınıflarda Odak Noktası

• Düzen Kuşağında Bütünde Farklılık Oluşturalım
  • Kurgu Kuşağında Düşüncelerimizi koruyalım
  • Yapım Kuşağında ise Üretelim Tanıtalım

Kuşaklara özgü her yıl ayrı ayrı odak noktaları tespit edilerek derslerimiz işlenir.Öğrenci sayısı 24 ü geçmiycek şekilde atölyelerimizde işlenir.

Öğrencilerimiz bireysel olarak yaptıkları etkinlikleri yaşadıkları süreci araştırmalarını çözümlerini çizimlerini tasarım günlüklerine kaydederek yıl içinde her kuşak için dosya hazırlayarak teslim ederler.

Derse ilişkin değerlendirme kriterleri zümre öğretmenlerince etkinliğin içeriği doğrultusunda hazırlanmakta kontrol listeleri hazırlanmakta gözlem formları öz değerlendirme ve gurup değerlendirme formları süreç dosyası vb değerlendirme sonucunda analitik planlamaya dönüştürülür.

Öğrencilerimizin projeleri dönem içerisinde panolarda okulumuzda yer alıcak  sergi alanında çalışmalarla devam edicek.