ESENTEPE KOLEJI / Bölümler / Matematik

MATEMATİK DERSİ

Matematik yalnızca hesaplama, şekiller çizme ve ölçme tekniği değil, tüm bumları kapsayan düşünce ve sonuçlama sistemidir. İşte bu sebeple; Esentepe Matematik dersi programı; kavramları, teknikleri ve işlemleri öğretmenin yanında, öğrencilerin matematiksel problem çözmenin yararlarını kavramaları amacı ile geliştirilmiştir. Dersler bütün öğrenciler için gerekli temel bilgileri kapsar. Esentepe Matematik Öğretmenleri olarak misyonumuz “Öğrenciler gerekli kavram ve teknikleri kazanırlarsa matematiksel doğruları kendileri de keşfedebilirler.”dir. .Bu yaklaşım sayesinde sadece daha anlamlı bir öğrenim gerçekleştirilmekle kalınmaz, aynı zamanda öğrencilerimiz koşullar değişse de çeşitli problemleri çözecek yeterliliği kazanmış olurlar.

Tüm sınıflarımızda küçük sınıflarda attığımız sağlam temellerin geliştirilmesi hedeflenir. Okulumuz da matematik öğretimin de kavramaya, problem çözmeye, eleştirel ve yaratıcı düşünmeye, tartışmaya, araştırma yapmaya ve teknoloji kullanmaya ağırlık verilmekte, bütün öğrencilerimizin bireysel özelliklerine ve alt yapısına göre matematik çalışma ve öğrenme desteği verilmektedir.

Öğrencilerimizin değişen ve hızla gelişen dünyaya uyum sağlamalarını kolaylaştıracak, matematiğe ilgi ve meraklarını arttırarak onlarda öğrenme heyecanı yaratacak bir öğretim ortamı oluşturulması için okulumuzda her türlü olanak sağlanmaktadır.

Matematikte ölçme değerlendirme araçlarımız performans görevi, proje ödevleri, açık uçlu sınavlar ve çoktan seçmeli sınavlardır. Böylece öğrencilerin öğrenme basamaklarını hem klasik sınavlarla hem de test sınavlarıyla tespit edip geriye dönük eksik kapatma çalışmalar yapılmaktadır.