ESENTEPE KOLEJI / Bölümler / Fen Bilimleri

FEN BİLİMLERİ DERSİ

Fen ve Teknoloji zümresi olarak ders işleme yöntemi ile ilgili bilgiler aşağıda belirtilmiştir.

1. Her ünitenin kazanımları ünite başında belirlenir.
  2. Kazanımlara yönelik deney –etkinlik, materyal, slayt, sunum, animasyon gibi araçlar hazırlanır.
  3. Ünite ders kitabından ve yardımcı kaynaklardan takip edilir.
  4. Ders içeriği işlenirken kitaptan okuyarak takip, altını çizme, şekilleri ve etkinlikleri takip etme söz konusudur.
  5. Akıllı defterden yönlendirmeye yönelik olarak not alma, etkinlikleri yapma söz konusudur.
  6. Ders içinde sunum, buluş, gösterip yaptırma, soru -cevap yöntem ve teknikleri kullanılmaktadır.
  7. Kazanımlara yönelik animasyon görüntüleri izlenmektedir.
  8. Kazanımlara yönelik önceden materyalleri hazırlanan deneyler grup etkinlikleri şeklinde öğrencilerle birlikte gösterip yaptırma şeklinde işlenmektedir.
  9. Ders içinde ders sonunda kısa bir tekrarla konu özetlenmektedir.
  10. Ders sonunda ödevlendirme yapılarak konu pekiştirmesi sağlanmaktadır. Çözülemeyen sorular birlikte çözülmektedir.
  11. Ödev takibi yapılarak aileler bilgilendirilip, yapılamayan etkinlik ve sorular birlikte yapılmaktadır.
  12. Kazanımlara yönelik evlere proje çalışmaları verilmektedir.
  13. SDT, Deneme sınavları ile takip edilen öğrencilere eksik öğrenme ile ilgili etüt çalışmaları yapılmaktadır.