ESENTEPE KOLEJI / Bölümler / Bilişim Teknolojileri

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ

Hızla gelişen bilgi teknolojileri konusunda temel bilgi ve becerileri kazanmış, bu teknolojileri öğrenim hayatının yanı sıra günlük yaşantısını da kolaylaştıracak biçimde kullanabilen öğrenciler yetiştirmek ve onları iyi birer bilgisayar okur-yazarı yapabilmek dersimizin temel amacıdır. Bilgisayarın bilgiye erişmede bir amaç değil bir araç olduğunun bilinci içinde öğrencilerimizi bilgi çağının gerektirdiği donanımına sahip bireyler olarak yetiştirmeyi hedeflediğimiz dersimizde onların bilgi teknolojilerine olan ilgilerini artırarak sorun çözme becerilerini de geliştiriyoruz.

Derslerimiz, her öğrencinin bir bilgisayarı kullanabilmesine imkan tanıyan bilgisayar laboratuvarlarımızda yapılmaktadır. Laboratuvarlarımızda projeksiyon aleti yardımı ile ders anlatılmakta ve daha sonra da öğrencilerimizin öğrendikleri konu ile ilgili çalışma yapmaları sağlanmaktadır. Öğrencilerimizin ders boyunca kendilerine ait bir bilgisayarda çalışması bireysel eğitimi de sağlamakta ve öğrenilenlerin pekiştirilmesinde son derece etkili olmaktadır.