ESENTEPE KOLEJI / Bölümler / Türk Dili ve Edebiyatı

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI DERSİ

Edebiyat dersi, öğrencilere geçmişten gelen kültürün öğretilmesinde önemli bir rol oynar. Ayrıca öğrencilerin okuduklarını anlama, yorumlama ve kendi zihinlerinden bir şeyler üretip onu kâğıda dökebilme yeteneklerini geliştirir. Dersimiz bu amaçları taşıdığı için edebiyat dersinde öğrencilere öncelikle okuma ve okuduğunu yorumlama alışkanlığı kazandırılmaya çalışılmaktadır. Bunu yaparken soru- cevap yöntemi, dramatizasyon gibi teknikler kullanılmaktadır. Özellikle yazar-eser öğretiminde ve şiir çözümlemelerinde slayt tekniği tercih edilmektedir. Ayrıca 9. sınıflarda Türk Dili ve Edebiyatı dersinde haftada 1 saat kitap okuma saati olarak belirlenmiştir. Böylelikle öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak hedeflenmiştir.