ESENTEPE KOLEJI / Haberler / YERLEŞTİRME TAKVİMİ NASIL İŞLEYECEK

YERLEŞTİRME TAKVİMİ NASIL İŞLEYECEK

1-8 Ağustos: Yerleştirme işlemleri için tercihler alınacak.

24 Ağustos: Yerleştirme sonuçları açıklanacak.

27-31 Ağustos: Yerleştirme sonuçlarına göre asil olarakkazanan öğrencilerin kayıt işlemleri yapılacak. (Saat 17.00’ye kadar)

03 Eylül (Saat 08.00) -14 Eylül (Saat 17.00): Boşkontenjanlara yedek listede yer alan öğrencilerden kayıt hakkı kazananlarınilanı ve kayıt işlemleri.

12 Eylül Saat 17.00: Bu saate kadar yedek kayıt döneminde,boşalan kontenjanlar için yedek listede yer alan sıradaki öğrenciye kayıt hakkıverilmesi işlemi sistem tarafından otomatik olarak yapılacak.

14 Eylül Saat 17.00: 12 Eylül’de saat 17.00’den itibarenkayıt hakkı kazanan adayların kayıtları yapılacak. Bu süre içinde yedek listedeyer alan öğrencilerden kayıt hakkı kazananlar http://oges.meb.gov.tr internetsayfalarından kayıt durumlarını takip edebilecek.

19-21 Ağustos: Ramazan Bayramı nedeniyle tatil olacak.

18 Ağustos-14 Eylül: Sınavsız öğrenci alan genel liseler ileözel okulların öğrenci aday kayıtları

17 Eylül: Okulların açılması

01 Ekim: Okullar arası nakillerin açılması