ESENTEPE KOLEJI / Haberler / 2013 SBS Başvuruları başladı.

2013 SBS BAŞVURU KILAVUZU YAYINLANDI.

2013-SBS, tüm il merkezleri ile başvuru sayısına göre gerekli görülen ilçe merkezlerinde, yurt dışında ise sınava girecek en az 10 (on) öğrenci olmak kaydıyla; Lefkoşa, Riyad, Medine, Cidde, Tebük, Kuveyt, Aşkabat, Taşkent, Bakü ve Bişkek’te Türkiye saatiyle 10.00′da başlayacak ve merkezi sistemle, aynı anda yapılacaktır.

2013-SBS başvurusu 04-22 Mart 2013 tarihlerinde yapılacaktır.

2013-SBS ve PYBS ile ilgili tüm iş ve işlemler e-Okul sistemi üzerinden gerçekleştirilecektir. Öğrencinin herhangi bir sorun ya da zorlukla karşılaşmaması için e-Okul sisteminde kayıtlı ve bilgilerinin güncel olması gerekmektedir.

Öğrenciler e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden başvuru bilgilerini takip edebileceklerdir.

Öğrenciler başvuru döneminde 2013-Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi, 2013-SBS Başvuru Kılavuzuna http://www.meb.gov.tr ve http://oges.meb.gov.tr internet adreslerinden ulaşabileceklerdir. Polis Kolejine başvuru yapmak isteyen öğrenciler, başvuru işlemlerini İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’nün www.egm.gov.tr internet adresinden takip edeceklerdir.
2. BAŞVURU ŞARTLARI
2.1. Ortaokul Öğrencilerinin Başvuru Şartları
2012-2013 eğitim-öğretim yılında örgün ortaokulların 8. sınıfında öğrenim görüyor olmak.

2.2. Açık Öğretim Ortaokulu Öğrencilerinin Başvuru Şartları
Örgün ortaöğretim kurumlarına kayıt ve devamda yaş sınırını doldurmamış olmak ve açık öğretim ortaokulunun 8. sınıfında öğrenim görüyor olmak.

2.3. Yurtdışında e-Okul Sisteminde Kayıtlı Okullarda Öğrenim Gören Öğrencilerin Başvuru Şartları
2012-2013 eğitim-öğretim yılında Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Kuveyt, Suudi Arabistan, Libya, İran ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde e-Okul sisteminde kayıtlı okulların 8. sınıfında öğrenim görüyor olmak.

2.4. Yurtdışında e-Okul Sisteminde Kayıtlı Olmayan Okullarda Öğrenim Gören Öğrencilerin Başvuru Şartları
Yurt dışında öğrenim gördükleri sınıf düzeyi, Türkiye’deki 8. sınıfa denk sınıflarda öğrenim görüyor olmak

BAŞVURU ÜCRETİ VE BANKA İŞLEMLERİ

a. 2013-SBS başvurusunda bulunacak öğrenciler, bankaya sınav ücretini yatırmadan önce e-Okul bilgilerinin güncel olup olmadığını kayıtlı oldukları okul müdürlüklerinden kontrol ettireceklerdir. Öğrenci bilgilerinin güncelliğinden okul müdürlüğü sorumlu olacaktır.

b. Öğrenciler, 10 (on TL KDV Dahil) TL sınav ücretini 04–22 Mart 2013 tarihlerinde Millî Eğitim Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası Başkent/ANKARA, Türkiye Vakıflar Bankası ANKARA Merkez, Türkiye Halk

2013 SBS BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ...