ESENTEPE KOLEJI / Bölümler / İngilizce

ENGLISH LESSON

           Our English teaching idea is based on language is a vehicle of communication. A program in which language’s four skills will be acquired is applied. Considering the fact that grammar teaching is a sentence-level structure teaching and is not enough in teaching English, it is aimed to take it from structural teaching model and to direct it to utilization. The information we do not use is not ours is the philosophy of our English teaching. Our aim is to make our students use the information learnt. Unnecessary information is not loaded. Given information should be used.
Based on the principle “interest comes first”, our teaching depends on forming interests and needs of students. In foreign language teaching, interest is the most important factor. For this purpose, different methods and techniques are applied by taking our students’ age levels, learning features and their interests into consideration and a program is presented in source variability and diversity. Lessons are converted pleasurable environment by reinforcing newly learnt language structures by rhythm, competition and games. Our students use foreign language structures which they learnt and reinforced freely and independently outside the classroom. 
Classroom environments are designed for student to use the information they learnt with their friends. Classrooms are not places where teachers just load information. They are the places where students learn, try, fail and realize their failure, reinforce the information they learnt and places they create new things and use them easily besides teaching, and should be designed proper to this purpose.  Our classes have excluded from situation where only in-class sources are used, they are interactive language teaching places where teachers and students can easily reach the information necessary information with the internet, smartboard, computer and needed visuals and audial equipment under the control of teacher. Our student desks are designed in a way which our teachers can contact with all students and at the same time in a way our students can study in pair work and group work. With that design types “do and learn it” and “peer teaching” opportunities are constructed.  Our students come out of being passive people and become people applying and using what they learnt, develop themselves and take pleasure what they do leading them to learn more. 
    To reinforce English that has been taught inside the classroom, creating natural outside classroom environments where students can also use English is our purpose.  Places where students always find opportunity to speak English they learnt outside the classroom is also created in places like English speaking corners, canteens and gaming areas.
Pen-pal, international travelling and student exchange programs and visiting programs with opportunities to improve English in international situations are created by internet channels with students learnt information.   
      We give special importance to vocabulary teaching, learning. We teach vocabulary in context like grammar to give students chance to use them effectively.

İNGİLİZCE DERSİ

     İngilizce Öğretim düşüncemiz, dil bir iletişim vasıtasıdır temeline dayanır. Derslerimizde dilin dört temel (dinleme-anlama, konuşma, okuma-anlama ve yazma) becerilerinin kazandırılacağı bir program uygulanır. Gramer öğretimi cümle düzeyinde   yapısal bir öğretimdir ve İngilizce öğretiminde yeterli değildir düşüncesinden hareketle onu şekil öğretiminden çıkarıp kullanıma yöneltmek amaçlanır. Kullanmadığımız bilgi bizim değildir düşüncesi İngilizce öğretim felsefemizdir. Bu bağlamda öğrenilmiş olanların mutlaka kullanılması hedefimizdir. Gereksiz bilgi yüklenilmez. Verilen bilgi kullanılmalıdır.

    “İnterest comes  first.”(İlgi her şeyin başında gelir) prensibinden hareketle öğretimimiz , öğrenci ilgi ve isteklerinin oluşturulmasına dayalıdır. Yabancı Dil öğretiminde ilgi bilgiyi geliştiren en önemli faktördür. Bu amaçla öğrencilerimizin yaş düzeyleri, öğrenme özellikleri ve ilgileri göz önünde bulundurularak farklı metod ve teknikler uygulanır ve kaynak çeşitliliği ve zenginliği içinde bir program sunulur. Öğrenilen yeni dil unsurlarının ritim,yarışma ve oyunlarla pekiştirilerek dersler zevkli hale dönüştürülür. Öğrencilerimizin öğrendikleri ve pekiştirdikleri yabancı dil unsurlarını bağımsız ve serbestçe ders dışı ortamlarda kullanır kullanabilirler. 
    Sınıf ortamları öğrencinin öğrendiklerini arkadaşları ile kullanacağı şekilde dizayn edilir. Sınıflar sadece öğretmenin bilgi yüklediği mekanlar değillerdir. Öğretimin yanında, öğrencinin öğrendiğini denediği, yanlış yaptığı ve yanlışını fark ettiği, öğrendiği doğru bilgilerini pratikleştirildiği ve yeni şeyler üreterek rahatça kullandığı ortamlardır ve bu amaca uygun şeklinde dizayn edilmelidir. Sınıflarımız sadece sınıf içi kaynakların kullanıldığı bir ortam olmak çıkarılmış. Öğrenci ve öğretmenin her an gerekli bilgiye kolayca ulaşabildikleri öğretmen denetimli internet, akıllı tahta, bilgisayar ve gerekli görsel ve işitsel donatılar ile teçhiz edilmiş interaktif dil öğretim mekanlardır.(1) Öğrenci sıralarımız öğretmenin tüm öğrencilerimizle direkt ve birebir bir iletişimi kurabileceği ve aynı zamanda öğrencilerimizin pair work (ikili çalışma), group work (grup çalışması) yapılabilecekleri bir şekilde dizayn edilir.(2) Bu dizayn şekli hem “do and learn it” (yap ve öğren) hem de peer-teaching(akran öğretimi) ortam  imkanını yaratır.(3)Öğrencilerimiz pasif bir fert olmaktan çıkıp öğrendiğini uygulayan ve kullanabilen aktif bir birey olup kendini  daha iyi geliştirir ve yaptığı işten zevk alıp daha çok şey öğrenmek ister.(4)
       Öğrencilerin sınıf ortamı içerisinde öğrendikleri İngilizceyi okul içerisinde sınıf dışında da kullanılabilecekleri doğal ortamlar oluşturularak pekiştirmek hedeflerimizdir.  English Speaking Corner, Kantin ve oyun alanları gibi mekanlarda sürekli İngilizce konuşan İngilizce öğretmenleri ile öğrencinin sınıf ortamı dışında da öğrendiği İngilizceyi kullanma imkânı bulacakları alanlar oluşturulur.
       Öğrencilerin öğrendikleri bilgileri internet kanalıyla yabancı ülke öğrencileriyle paylaşabilecekleri ortamlar oluşturularak mektup arkadaşları(pen-pall), yurtdışı seyahatler ve karşılıklı öğrenci değişim ve ziyaret programları ile öğrencilerin İngilizceyi uluslararası ortamlarda kullanıp geliştirme imkanları oluşturulur.

 

 

Kitlesel başarıyı hedefleyen Esentepe Koleji; nitelikli eğitim anlayışı ile bilim, teknoloji, yabancı dil, kültür-sanat, spor ve sosyal faaliyetler alanlarında başarılı nesiller yetiştiriyor.

2000 yıllından itibaren eğitim hizmetlerini sürdüren Esentepe Koleji, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, ülke değerlerine sahip, yaratıcı, üretken, dünya ile kucaklaşabilecek değerlerle bezenmiş bireyler yetiştirmek amacıyla hizmet vermeye devam etmektedir.

© 2017 Esentepe Koleji

ESENTEPE KOLEJi

Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat
Kampüsü Yanı Selçuklu/KONYA

info@esentepe.k12.tr

Sitemizdeki yazı, resim ve haberlerin tüm hakları saklıdır.
İzinsiz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.