ESENTEPE KOLEJI / Haberler / ESENTEPE KOLEJİ LGS’DE YİNE ÇİZGİ ÜSTÜ OKUL OLDU, KİTLESEL BAŞARIDAKİ SÜREKLİLİĞİ İLE LGS’YE DAMGA VURDU!

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 5 Haziran’da gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sınavının (LGS) sonuçları açıklanırken Özel Esentepe Koleji bireysel ve kitlesel başarısıyla yine çizgi üstü okullar arasında yer aldı.  Son yıllarda Fen ve Anadolu Liseleri ile üniversite giriş sınavlarında da yakaladığı bireysel ve kitlesel başarı çizgisiyle adından söz ettirmeye başlayan ve kurulduğu 2000 yılından bu yana Milli Eğitim Bakanlığının ülkemizdeki tüm özel ve devlet okullarını  kapsayan ve farklı yıllarda yapılan başarılı okullar sıralamalarında Türkiye’nin en başarılı ilk 10 okulu arasında birçok kez yer alan Esentepe Koleji LGS’de bu yılda başarısını tekrarladı.

Bu sene LGS sınavına giren, Özel Esentepe Koleji öğrencilerinin  27,5’i ilk %1’lik dilimde yer alma başarısını gösterirken, %30’u % 2’lik dilimde, %37,5’u da %3’lük dilimde yer aldı. Esentepe 8.sınıfından bu sene mezun olan öğrenciler tüm branş derslerinde Türkiye ortalamasının çok üstünde bir doğru cevap oranı yakalayarak, branş testlerinde de ayrı ayrı üstün başarı elde ettiler. Fen testinde Türkiye ortalaması 20 soruda %47,50 doğru cevap olurken Özel Esentepe Koleji öğrencilerinin doğru cevap ortalaması %82 oldu. Keza Türkçede, Türkiye ortalaması 20 soruda %46,1  doğru cevap olurken Özel Esentepe Koleji öğrencilerinin doğru cevap oranı %81 olarak gerçekleşti. İngilizcede Türkiye ortalaması 10 soruda %45.9 doğru cevap ortalaması olurken Özel Esentepe Koleji öğrencilerinin doğru cevap ortalaması %90 ı buldu. İnkılap tarihi doğru cevap Türkiye ortalaması 10 soruda %55  olurken Özel Esentepe koleji öğrencilerinin doğru cevap ortalaması %84’ü buldu. Din kültürü  doğru cevap Türkiye ortalaması 10 soruda %65 olurken, Özel Esentepe koleji öğrencilerinin doğru cevap ortalaması %91 u buldu. Özel Esentepe Kolejinin tüm branşlardaki doğru cevap ortalaması ise %86 olarak gerçekleşti.

Okul yönetiminden yapılan açıklamada; “Esentepe Koleji olarak bizi öğrencilerimizin sınavdaki başarıları kadar mutlu eden husus istisnasız hepsinin duruş ve davranışlarıyla, çalışma disiplinleriyle hem okulumuza hem genç nesle yaraşır bir karakter sergilemeleridir. Biz kurum olarak eğitim kalitemizden ve disiplinimizden taviz vermeden çocuklarımızı hem iyi bir insan hem de nitelikli donanımlı gençler olarak yetiştirmeye çalışıyoruz. Çocuklarımızın sınav başarısı ve başarıda yakaladığımız süreklilik öğrenci odaklı yaklaşımımızın sonucudur. Özel Esentepe Koleji olarak bireysel ve kitlesel anlamda elde edilen başarılardan son derece memnunuz. Sınava katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Yüzdelik dilimlerde elde edilen başarı 9 yıl boyunca disiplinli ve gayretli çalışmaların eseridir. Emeği geçen öğretmen, öğrenci ve velilerimizi tebrik ediyoruz. Şimdi asıl önemli olan tercih sürecidir. Bu noktada da uzman rehberlik öğretmeni kadromuzla öğrencilerimizin destekçisi olacağız” ifadeleri kullanıldı.