ESENTEPE KOLEJI / Haberler / ESENTEPE KOLEJİ 2021 LGS’DE YİNE TÜRKİYE BİRİNCİSİ ÇIKARDI

ESENTEPE KOLEJİ 2021 LGS’DE YİNE TÜRKİYE BİRİNCİSİ ÇIKARDI

ÖZEL ESENTEPE KOLEJİ 2021 LGS’DE YİNE TÜRKİYE BİRİNCİSİ ÇIKARDI, SINAVA GİREN ESENTEPELİ ÖĞRENCİLER BAŞARILARIYLA PARLADI

Özel Esentepe Kolejinin eğitimdeki başarısı LGS sonuçlarıyla bir kez daha tescillendi.

1 Milyon 38 bin 492  kişinin katıldığı LGS’de tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan alan Mahmut Ekin Toprak Türkiye Birincisi oldu.

LGS Sınav sonuçları Özel Esentepe Koleji’nin eğitimdeki başarısını bir kez daha tescilledi. 30 Haziran 2021 Çarşamba günü açıklanan sınav sonuçlarına göre Özel Esentepe Koleji öğrencisi Mahmut Ekin Toprak tüm soruları eksiksiz yaparak Türkiye Birincisi olurken, LGS sıvına giren Özel Esentepe Kolejli öğrencileride tamamı aldıkları başarılı sonuçlarla göz kamaştırdı. Açıklanan LGS Sınav sonuçlarına göre sınava giren Özel Esentepe Koleji öğrencilerimizin % 17’si, % 0.01-%1 arası dilimde, %27’si %0.01-%3 arası dilimde, % 52’si, %0.01-%5 arası dilimde, %69’u %0.01-%10 arası dilimlerinde yer alarak dereceye girmişlerdir.

Geçtiğimiz yıllarda yapılan sınavlarda da OKS, SBS, TEOG, LGS’de  ve YKS’de öğrencileri Türkiye’de derece yapan, daha önce de bireysel başarıda Türkiye Birincileri çıkaran Özel Esentepe Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Hakan KONUK bir değerlendirme yaparak. Türkiye Birincisi Mahmut Ekin Toprak ve sınava giren tüm Özel Esentepe Koleji öğrencilerini başarılarından dolayı kutladı ve, “Bizi gururlandıran sadece öğrencilerimizin sınav başarıları değil istisnasız hepsinin duruş ve davranışlarıyla, çalışma disiplinleriyle hem okulumuza hem genç nesle yaraşır bir karakter sergilemeleridir. Sınav sonuç listesinde evlatlarımızdan Mahmut Ekin Toprak Türkiye birincisi olarak yer aldı, ailesi gibi okulumuzda kendisiyle gurur duyuyor, biz Mahmut Ekin ile ne kadar gurur duyuyorsak sınava giren tüm öğrencilerimizle de gurur duyuyor, onları gayretleri, samimi çabaları ve sadece sınavda başarılı olmak için değil nitelikli, iyi eğitimli gençler olarak yetişip aileleri ve ülkelerine katkı yapmak için verdikleri emeğin sergiledikleri hassasiyetin bizzat şahidi olarak hepsiyle gurur duyuyoruz. Biz kurum olarak eğitim kalitemizden ve disiplinimizden taviz vermeden çocuklarımızı hem iyi bir insan hem de nitelikli donanımlı gençler olarak yetiştirmeye çalışıyoruz. Çocuklarımızın sınav başarısı ve başarıda yakaladığımız istikrar öğrenci odaklı yaklaşımımızın sonucudur. Kurulduğumuz yıldan bu yana Özel Esentepe Koleji olarak MEB tarafından yapılan OKS, SBS, TEOG, LGS’de ve YKS’de Türkiye Dereceleri elde eden okulumuz bu sene de LGS Türkiye Birinciliğine bir evladının adını yazdırdı. Diğer evlatlarımız da başarılı sonuçlar elde ederek arkadaşları Mahmut Ekin Toprak’ı başarı sıralamasında yalnız bırakmadılar. Sınava giren okulumuz öğrencilerinin yaptıkları dereceler bir yana bizi asıl mutlu eden alan testlerinde yakaladıkları doğru cevap oranlarıdır. Mesela, Fen doğru cevap Türkiye ortalaması 20 soruda 8,04 doğru cevap olurken Özel Esentepe Koleji öğrencilerinin doğru cevap ortalaması 15,10 oldu. Keza Türkçede doğru cevap Türkiye ortalaması 20 soruda 9,41 doğru cevap olurken Özel Esentepe Koleji öğrencilerinin doğru cevap sayısı 16,35 Türkiye ortalamasının 20 soru üstünde gerçekleşerek oldu. İngilizce doğru cevap Türkiye ortalaması 10 soruda 4,93 doğru cevap olurken Özel Esentepe Koleji öğrencilerinin doğru cevap ortalaması 9,36 oldu, İnkılap Tarihi, Din Kültürü ve Matematik derslerinde de aynı oranlarda doğru ortalaması başarısı göstermişlerdir. Bizi dereceye giren öğrencilerimiz kadar mutlu eden diğer bir husus tüm öğrencilerimizin belli bir başarı çıtasını aşmış olmalarıdır ki, bu öğrencilerimizin nitelikli ve donanımlı gençler olarak yetiştirmek için verdiğimiz çaba da aldığımız sonucun göstergesi yakalanan bu standarttır. Derece yapan evlatlarımız ile o başarı çıtasını yakalamış evlatlarımıza birkaç soruluk doğru cevap farkını yaratan, çalışma disiplini, test pratiği gibi nüanslardır. Biz kurum olarak evlatlarımızı sadece sınavlarda başarılı olmak için değil hayatta başarılı olmaları için Özel Esentepe kültürü ile bezenmiş, vatanını, milletini seven, değerlerine sahip, kendi ile barışık, dünya ile kendini entegre edebilen, samimi,  kendine güvenen ve kendini ifade edebilen, bir gayretle hayata ve geleceğe hazırlamaya devam edeceğiz” dedi.

LGS Türkiye Birincisi olan Mahmut Ekin Toprak da ailesine, öğretmenlerine ve arkadaşlarına kendisine sağladıkları çalışma ortamı ve verdikleri destek için teşekkür ederek şunları söyledi;

‘’Bu yıl pandemi nedeniyle bizler için zor bir dönemdi. Bu süreçte okulumuz uzaktan eğitim konusunda bize mükemmel bir destek verdi. Beni yalnız bırakmayan aileme, okul yöneticilerime, öğretmenlerime ve arkadaşlarıma bana verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ederim.

Ben bu süreci en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştım. Özverili, sistemli ve planlı çalışarak bu başarıya ulaştığıma inanıyorum. Özel Esentepe Kolejinde eğitim gören her arkadaşımın da benim yakaladığım bu başarıya ulaşacağına eminim.

Bu başarıyı gelecekteki eğitim ve kariyer yaşamım açısından sadece bir başlangıç olarak görüyorum.
Emeği geçen herkese teşekkür ederim.’’