ESENTEPE KOLEJI / Anadolu Lisesi / Üniversiteye Hazırlık Çalışmaları

ESENTEPE ANADOLU LİSESİNDE YGS-LYS HAZIRLIK SÜRECİ

Esentepe Anadolu Lisesi sınava hazırlık konusundaki deneyimi ve başarısı, üniversiteye geçiş sınavlarına hazırlık sürecinde öğrencilerine büyük avantaj sağlar. Esentepe Anadolu Lisesinde, 9. sınıftan itibaren üniversiteye hazırlık süreci doğru ve planlı bir çalışma ile gerçekleşir. Üniversiteye yerleşmede %70 gibi büyük bir orana sahip olan okulumuz sınav sürecinde öğrencilerimize sınırsız destek sağlar.

ÜNİVERSİTE SINAVINA ERKEN ADAPTASYON

9. 10.  ve 11. sınıflarımızda, öğretilen konuların kazanımlarının ölçüldüğü Kazanım Tarama Sınavı uygulanır. ÖSYM’nin sınav kurgusuna uygun olarak hazırlanan sorularla, öğrencinin ileriki yıllarda gireceği sınavlara erken adaptasyon sağlanır. Öğrencilerimiz üniversite sınavının tekniğini sınavdan çok önce öğrenerek hem başarılarını arttırır hem de streslerini azaltarak daha etkili bir öğrenme gerçekleştirerek hazırlık sürecini en iyi şekilde geçirir.

HAFTADA 6 GÜN EĞİTİM

9. 10. 11. Ve 12. Sınıflara Cumartesi günü dahil haftada 6 gün yoğunlaştırılmış program uygulanır. MEB müfredatına ek olarak bütün derslerden YGS ve LYS programı oluşturulur. YGS ve LYS hazırlık programı gerçekleştirilir. 9. ve 10. Sınıfta eğitim gören öğrencilerimiz 6 saatlik dersten sonra 2 saat etkinlik yapar. Öğrencilerimiz toplamda 8 saatlik eğitim alır.

DENEME SINAVLARI

9. 10. ve 11. Sınıflarda ayda bir, 12. Sınıflarda her hafta deneme sınavları uygulanır. İsabetli sorulardan oluşan bu sınavlarda öğrencinin kendisini değerlendirmesi sağlanır.

ÖLÇME DEĞERLENDİRME

Okulumuzda uygulanan çoktan seçmeli sorulardan oluşan sınavlarımız, Ölçme Değerlendirmeye tabi tutulur. Basılı olarak karne, kazanım analizi, derece gibi tüm detaylı analiz ve raporlar öğrenci ile paylaşılır. Raporlar, sınıf rehber öğretmeni tarafından öğrenci ile değerlendirilir ve öğrenci uygun çalışmalara yönlendirilir.

ETÜT SİSTEMİ

Etütler, uygulanan deneme sınavları gibi ölçme-değerlendirme sonucunda ortaya çıkan, öğrencilerimizin öğrenme eksiklerini tamamlamak amacıyla uygulanır. Sınıf ve öğrenci seviyesine göre planlanır. Etütlerde konu tekrarı, soru çözümü, test uygulaması vb. kullanılır.

Kitlesel başarıyı hedefleyen Esentepe Koleji; nitelikli eğitim anlayışı ile bilim, teknoloji, yabancı dil, kültür-sanat, spor ve sosyal faaliyetler alanlarında başarılı nesiller yetiştiriyor.

2000 yıllından itibaren eğitim hizmetlerini sürdüren Esentepe Koleji, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, ülke değerlerine sahip, yaratıcı, üretken, dünya ile kucaklaşabilecek değerlerle bezenmiş bireyler yetiştirmek amacıyla hizmet vermeye devam etmektedir.